Zorg en welzijn

Zorg nabij

Huize de Wildbaan is een kleinschalig woonzorghuis voor ouderen, waar we zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld dementie, bieden. Een veilig, warm thuis waar mensen hun eigen levensstijl en de regie behouden. Bewoners van Leefgoed de Wildbaan kunnen 24-uur per dag een beroep doen op één van de vaste zorgmedewerkers, ook ‘s nachts. Zorg is dus altijd nabij. De natuur in de omgeving leent zich goed voor het in beweging zijn en blijven, iets wat bij ons hoog in het vaandel staat. 

U kunt terecht bij Leefgoed de Wildbaan indien u beschikt over een WLZ-indicatie van VV4 of hoger. De ene indicatie is meer gericht op verzorging en/of verpleging, de ander meer op specifieke dementiezorg. 

Zorg en welzijn

Bij ons wordt de zorg verleend door een vast team van betrokken medewerkers. Daarmee bent u altijd omringd door vertrouwde gezichten. De zorg die wij bieden bestaat uit verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding individueel, groepsbegeleiding en huishoudelijke hulp.

Bewoners van Leefgoed de Wildbaan kunnen 24-uur per dag een beroep doen op één van de zorgmedewerkers, ook ’s nachts. Alle appartementen zijn voorzien van een innovatief zorgoproepsysteem. Naast dat er zorg mee kan worden opgeroepen kan er ook een spreek-luisterverbinding worden gemaakt. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om dwaaldetectie en uit-bed-detectie toe te passen voor bewoners die hiermee geholpen zijn. Zorg is dus altijd nabij.

 

Elk mens is anders en iedereen heeft een individuele zorgvraag. De zorg die wij verlenen is daarom altijd maatwerk; volledig afgestemd op de wensen en behoeften van onze bewoners. Wanneer u of uw naaste bij ons komt wonen, nemen we de tijd om u te leren kennen. Wie bent u, waar wordt u blij van, wat doet u graag en waar heeft u hulp of ondersteuning bij nodig? Uw wensen worden vastgelegd in een ZorgLeefPlan, zodat u zoveel mogelijk zelf de regie houdt over uw eigen leven.

Welzijn is minstens zo belangrijk als een fijne woonplek, gezonde voeding en goede zorg. Daarom besteden wij hier veel aandacht aan. Wij kijken samen met u waar u zin in heeft en maken dat mogelijk. Houdt u van koken? U bent van harte welkom om een handje te komen helpen in de keuken. Houdt u van lezen? Pak een boek uit de kast en zoek een lekkere stoel bij de open haard. Gek op de natuur? Ga lekker een frisse neus halen door middel van een wandeling door het bos op het Leefgoed.

Ons team Zorg & Welzijn zorgt voor een gevarieerd welzijnsprogramma, met zowel individuele activiteiten als groepsactiviteiten. Georganiseerd of spontaan. Want het kan per dag verschillen waar een mens zin in heeft. Uiteraard bepaalt u zelf of en wanneer u deelneemt. Schilderen, muziek spelen of luisteren, geheugentraining, spelletjes spelen, samen de krant lezen, in de kas bezig zijn, fruit plukken in de tuin, een uitstapje naar het dorp of bijvoorbeeld een museum. Wij gaan op zoek naar wat er kan.

Man Walking in the Forest

Bewegen

Bewegen is een uitstekend middel om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Ook is het bevorderlijk voor de zelfredzaamheid. Het zorgt ervoor dat de doorbloeding van het lichaam wordt gestimuleerd en zorgt voor een betere nachtrust en het fit houden van de hersenen. Daarom staat bewegen bij ons centraal en komt dit terug in veel van de activiteiten die we organiseren. Bewegen kan op allerlei manieren; door het maken van een wandeling door de tuin of het bos, een potje sjoelen of door het doen van beweegoefeningen op de stoel.

De 10 beloften

Wij zijn aangesloten bij de Coöperatie Kwaliteit@. Deze kwaliteitsmethodiek is een vertaling van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, en maakt de kwaliteit van kleinschalige woonzorginitiatieven zichtbaar en aantoonbaar. Wij conformeren ons aan de visie, bouwstenen en 10 beloften. Zodat bewoners, medewerkers en alle betrokkenen weten wat ze mogen verwachten.

U bent van harte welkom voor een rondleiding

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? We vertellen u graag persoonlijk meer over hoe het leven bij Leefgoed de Wildbaan eruit ziet. Wanneer u uw gegevens en vraag achterlaat door middel van onderstaande knop, nemen we contact met u op.

Wilt u liever direct een afspraak maken?
Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 0575-243285 (op werkdagen tussen 9:00 – 17:00). 
Of u kunt een e-mail sturen naar info@leefgoeddewildbaan.nl.

Vraag hier de brochure aan