Respijtzorg

Respijtzorg en logeren

Binnen Huize de Wildbaan zijn een aantal appartementen speciaal ingericht voor respijtzorg. Als uw mantelzorger even niet beschikbaar is of als de belasting voor de mantelzorger te zwaar is, kunnen wij de zorg tijdelijk overnemen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Liefdevol verzorgd

U kunt tijdelijk bij ons logeren als uw mantelzorger – of dit nou een partner, kind of andere naaste is – even niet beschikbaar is, bijvoorbeeld door ziekte of vakantie. Of om uw mantelzorger tijdelijk te ontlasten, zodat hij of zij de zorgtaken beter vol kan houden. Ook als u na een moeilijke periode even tot rust wilt komen, kan het fijn zijn om bij ons te verblijven.

Een mantelzorger draagt veel van de zorg voor een naaste. Om dit vol te houden is het van belang dat zij ook af en toe even kunnen ontspannen en opladen. Dan is het belangrijk dat ze weten dat hun naaste in een prettige en veilige omgeving verblijft, waar hij of zij liefdevol verzorgd wordt.

Een aantal van de appartementen in Huize de Wildbaan zijn speciaal ingericht voor mensen die tijdelijk bij ons komen verblijven. Tijdens uw verblijf zorgen we ook voor uw linnengoed, de schoonmaak en uw eten en drinken.

Samen met u en uw naaste(n) bespreken we vooraf uitgebreid welke zorg u nodig heeft. U krijgt de aandacht en ondersteuning die u in uw specifieke situatie nodig heeft. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig die u kan helpen met verzorging of praktische zaken. Ons team heeft veel ervaring met ondersteuning, verzorging en verpleging.

Indicaties logeeropvang

U kunt bij ons terecht voor respijtzorg op basis van de volgende indicaties:

  • een indicatie vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).
    Dit wordt respijtopvang genoemd.
  • een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ), zorgprofiel VV4 t/m VV6.
    Dit wordt logeren genoemd.
 
Medische noodzaak? 
Heeft uw verblijf een medische noodzaak? Bijvoorbeeld omdat u moet revalideren na een operatie, ook dan kunt u bij ons terecht. We spreken dan van Eerstelijnsverblijf (ELV). Neem contact met ons op voor meer informatie rondom de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen?

Bijvoorbeeld voor welke vorm van logeeropvang u in aanmerking kunt komen of wat de beschikbaarheid is? Neemt u dan gerust contact op via 0575-243285 of info@leefgoeddewildbaan.nl. We vertellen u graag persoonlijk meer over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

U bent van harte welkom

Heeft u vragen of interesse? We gaan graag in gesprek en helpen u verder.

Vraag hier de brochure aan