Wonen zonder zorgen

Thuis op de Wildbaan

Huize de Wildbaan is een kleinschalig woonzorghuis voor ouderen, waar we zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld dementie, bieden. Een veilig, warm thuis waar mensen hun eigen levensstijl en de regie behouden. Bewoners van Leefgoed de Wildbaan kunnen 24-uur per dag een beroep doen op één van de vaste zorgmedewerkers, ook ‘s nachts. Zorg is dus altijd nabij. De natuur in de omgeving leent zich goed voor het in beweging zijn en blijven, iets wat bij ons hoog in het vaandel staat. 

U kunt bij ons terecht indien u beschikt over een WLZ-indicatie van VV4 of hoger. Op de pagina ‘Zorg en welzijn’ leest u hier meer over.

Wonen

U woont bij ons op basis van een full-service concept. Dit betekent dat u bij ons een vast bedrag per maand betaalt waar de huur en alle services bij inbegrepen zijn, dit noemen wij de woonkosten. Deze woonkosten bestaan uit drie onderdelen: Woon-service, Welzijn en Huur. Hieronder vindt u een toelichting per onderdeel. 

1. Woon-service

Wij streven ernaar u waar mogelijk te ontlasten. Het woon-service onderdeel omvat een breed aantal services. Zo sluiten wij bijvoorbeeld een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering voor u af, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Uw was- en linnengoed wordt door het facilitaire team verzorgd. Zij verzorgen ook de schoonmaak van uw appartement en dragen zorg voor het schoonhouden van het hele gebouw.

De twee gemeenschappelijke woon-/ eetkamers zijn te allen tijde beschikbaar voor onze bewoners. Hier worden ook de maaltijden geserveerd en activiteiten aangeboden. Daarnaast kunnen de bewoners ook altijd gebruik maken van het terras en de achtertuin.

Alle appartementen zijn voorzien van eigen aansluitingen voor televisie, internet en telefonie. U beschikt over uw eigen persoonlijke WIFI-verbinding en wij regelen, indien gewenst, een abonnement voor u. Zodat u ook hier geen omkijken naar heeft.

2. Welzijn

Welzijn is minstens zo belangrijk als een fijne woonplek, gezonde voeding en goede zorg. Daarom besteden wij hier veel aandacht aan. We kijken met u naar dat waar u blij van wordt. Of dat nu een wandeling door het naastgelegen bos is, samen een spelletje spelen, een bezoekje aan het dorp of samen tuinieren is, we bewegen graag met u mee. Ons team Zorg & Welzijn zorgt voor een gevarieerd welzijnsprogramma, afgestemd op de wensen van onze bewoners. Het welzijnsprogramma omvat zowel individuele activiteiten als groepsactiviteiten. Uiteraard bepaalt u zelf of en wanneer u deelneemt.

Dagelijks worden alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks) vers bereid, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen, diëten en allergieën. Leefgoed de Wildbaan voorziet in de maaltijden en dranken door de inzet van de professionele keuken met ons eigen keukenteam.

Bewoners kunnen 24-uur per dag een beroep doen op één van de vaste zorgmedewerkers, ook ‘s nachts. Alle appartementen zijn uitgevoerd met een individueel zorgoproepsysteem; het Albireo-concept. Dit is een alarmeringsunit waarmee zorg opgeroepen kan worden. Daarnaast werkt het ook als microfoon/speaker om een spreek-luisterverbinding met de zorgmedewerker aan te gaan. Zorg is dus altijd nabij.

3. Huur

De huurprijs is afhankelijk van de grootte en de ligging van het appartement en is inclusief de levering van energie (gas, water en elektra).

Couple Holding Hands

Echtparen

Huize de Wildbaan beschikt over 6 ruime appartementen welke bestemd zijn voor echtparen. Wij onderschrijven het belang van samen zijn en samen blijven voor echtparen. Het achterlaten van de eigen woning om op een nieuwe plek te gaan wonen om zorg te kunnen ontvangen brengt al voldoende spanning met zich mee. Wanneer u hierbij ook nog eens gescheiden zou worden van uw partner, maakt dit de overgang nog veel moelijker. De echtparen-appartementen maken het mogelijk voor mensen om samen te blijven wonen ondanks dat er een zorgvraag is ontstaan. Ook als één van beide een vorm van zorg nodig heeft en de ander niet, is het mogelijk om samen te komen wonen in Huize de Wildbaan.

Appartementen

Huize de Wildbaan heeft 18 appartementen: 12 éénpersoons appartementen, in grootte variërend tussen de 22 en 38 m².
Daarnaast zijn er nog 6 appartementen voor echtparen, variërend in grootte tussen de 40 en 61 m². 
De appartementen worden gestoffeerd opgeleverd en zijn naar eigen smaak in te richten. Alle appartementen beschikken over:

– Een sfeervolle PVC-vloer
– Vloerverwarming
– Volledig vernieuwde installatietechniek 
– Pantry met wasbak
– Badkamer met toilet, inloopdouche en wastafel 
– Eigen aansluitingen voor televisie, internet en telefonie
– Zorgoproepsysteem
– Gordijnen

Hiernaast vindt u de plattegronden van Huize de Wildbaan. 

U bent van harte welkom voor een rondleiding

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? We vertellen u graag persoonlijk meer over hoe het leven bij Leefgoed de Wildbaan eruit ziet. Wanneer u uw gegevens en vraag achterlaat door middel van onderstaande knop, nemen we contact met u op.

Wilt u liever direct een afspraak maken?
Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 0575-243285 (op werkdagen tussen 9:00 – 17:00). 
Of u kunt een e-mail sturen naar info@leefgoeddewildbaan.nl.

Vraag hier de brochure aan