Kosten

Wanneer u of uw naaste(n) op Leefgoed de Wildbaan komt te wonen krijgt u te maken met verschillende kosten en financieringen.
Woonkosten, zorgkosten, eigen bijdragen etc. Daarnaast komt u ook ineens in aanraking met allerlei verschillende termen en afkortingen zoals WLZ of VPT. Een en ander kan best verwarrend zijn wanneer u hier niet in thuis bent. Met deze informatie hopen wij u te helpen om dit wat duidelijker te krijgen.

Hieronder proberen we de kosten waar u mee te maken krijgt te duiden. We verdelen deze onder in de volgende categorieën:
1. Woonkosten – Dit is het vaste maandbedrag dat u aan Leefgoed de Wildbaan betaalt.
2. Zorgkosten – Dit zijn de kosten die gemaakt worden in het kader van de zorg.

1. Woonkosten

U woont bij ons op basis van een full-service concept. Dit betekent dat u bij ons een vast bedrag betaalt waar de huur en alle services bij zitten inbegrepen, dit noemen wij de woonkosten. Deze woonkosten omvatten de volgende drie onderdelen:

1. Woon-service
– Televisie, internet en telefonie in de woonruimte
– Schoonmaak van het appartement en de gemeenschappelijke ruimten
– Verzorgen van de was, zowel het linnengoed als uw persoonlijke was
– Gebruik van algemene en gemeenschappelijke ruimten, buitenterras en tuin
– Onderhoud van het gebouw en de tuin
– Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
– Verwerken en afvoeren van huisvuil
– Gemeentelijke heffingen en belastingen

2. Welzijn
– Drinken en alle maaltijden (ontbijt, lunch, snacks en diner), welke dagelijks vers worden bereid door een professionele kok
– Welzijnsprogramma met een verscheidenheid aan activiteiten
– 24/7 aanwezigheid van gekwalificeerde zorgmedewerkers
– Beschikbaarheid zorgoproepsysteem
– Gemeenschappelijke kranten en tijdschriften

3. Huur
De huurprijs is afhankelijk van de grootte en de ligging van het appartement en is inclusief de levering van energie (gas, water en elektra).

De woonkosten van een éénpersoons appartement starten vanaf €2.800,- per maand.
De woonkosten van een echtparen-appartement starten vanaf €4.600,- per maand.
De kosten zijn afhankelijk van de grootte en ligging van hat appartement.

 

2. Zorgkosten

Als u bij ons komt wonen heeft u een WLZ-indicatie van waaruit de zorgkosten worden gefinancierd. Deze financiering heet een Volledig Pakket Thuis (VPT). U woont in een appartement van Leefgoed de Wildbaan, dit appartement is uw thuis. De zorgdiensten ontvangt u op basis van Zorg in Natura (ZIN) in de vorm van een VPT. Dit betekent dat u niet zelf hoeft te betalen voor de zorg die u ontvangt. Leefgoed de Wildbaan declareert de verleende zorg direct bij het zorgkantoor.

U betaalt voor het VPT wel een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het CAK heeft een hoge en een lage eigen bijdrage.
Door de scheiding wonen en zorg betaalt u bij Leefgoed de Wildbaan altijd de lage eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw indicatie, inkomen vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling en bedraagt in 2023 maximaal €966,60 per maand. Naast deze eigen bijdrage heeft u geen kosten voor zorg binnen Leefgoed de Wildbaan. Op de website van het CAK staat een rekenhulp waarmee u de hoogte van de eigen bijdrage kunt berekenen.

WMO en ZVW
Naast de zorg die u ontvangt, kan het ook voorkomen dat u ondersteuning nodig heeft van hulpmiddelen, dit wordt over het algemeen vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Aangezien u als bewoner van Leefgoed de Wildbaan al een eigen bijdrage betaald voor de WLZ-indicatie hoeft u geen eigen bijdrage voor de WMO te betalen.

De laatste zorg gerelateerde kosten worden gefinancierd vanuit de zorgverzekeringswet (ZVW). Dit is de zorgverzekering waar u maandelijks uw zorgpremie voor betaald. Vanuit de ZVW wordt alle overige medische zorg gefinancierd zoals huisartsenzorg, medisch-specialistische zorg, voorgeschreven medicijnen etc.. Het verschilt per verzekeraar en verzekeringspolis welke zorg er vergoed wordt vanuit de ZVW.

U bent van harte welkom voor een rondleiding

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? We vertellen u graag persoonlijk meer over hoe het leven bij Leefgoed de Wildbaan eruit ziet. Wanneer u uw gegevens en vraag achterlaat door middel van onderstaande knop, nemen we contact met u op.

Wilt u liever direct een afspraak maken?
Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 0575-243285 (op werkdagen tussen 9:00 – 17:00). 
Of u kunt een e-mail sturen naar info@leefgoeddewildbaan.nl.

Vraag hier de brochure aan